Postavljene Eko kućice za knjige u 11 prominskih naselja

Objavljeno: Ponedjeljak, 22 Studeni 2021

Ekološka udruga "Krka" Knin je kroz projekt "Čitajmo, PROmjenimo se" postavila Eko kućice za knjige u 11 naselja općine Promina. Nabavljene su i knjige za početno "punjenje" kućica. Cilj je poticanje građana na čitanje, jačanje svijesti o važnosti čitanja, osiguravanje dostupnosti knjiga, jačanje čitalačke pismenosti, ali i  buđenje i jačanje ekološke svijesti građana općine Promina. U konačnici projekt će poboljšati kvalitetu života zajednice i stanje u okolišu.

Eko kućice su donirane Općini Promina.

Nadamo se kako će mještani naći zanimljive sadržaje u Eko kućicama te ih koristiti za posuđivanje, razmjenu i darivanje knjiga.

Općina Promina broji 1.136 stanovnika, od toga djece i mladih 196. Najbliže knjižnice nalaze se u gradovima Drnišu i Kninu, a uzimajući u obzir prometnu izoliranost i nepostojanje javnog prijevoza potrebno je osigurati alternativne načine dolaska do knjiga lokalnog stanovništva.

Zato - Čitajmo, PROmijenimo se

 

 

Projekt Čitajmo, PROmijenimo se" provodi Ekološka udruga „Krka“ Knin u okviru programa koji potiču čitanje i razvoj čitalačke publike. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija, a u okviru programa "Godina čitanja 2021"

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Ekološke udruge "Krka" Knin.

MKM logo v1Godina citanja vodoravno rgb