Otvorena Eko-info kućica

Objavljeno: Četvrtak, 30 Lipanj 2016

Danas je svečano otvorena “ Eko-info kućica” u sklopu inicijative koju je financirala Zaklada “Kajo Dadić” iz Splita.U sklopu otvorenja održana je i radionica za djecu na kojoj su djeca, kao i na prethodnoj radionici, od starih stvari izrađivala namještaj i predmete za kućicu. Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

Eko-info kućica se nalazi kod Ekološko-informativnog centra “Krka” na adresi Drniška 2b. Izrađena je od drveta i nalazi se na stablu. U sklopu dvorišta kućice nalazi se i “mini reciklažno dvorište », odnosno spremnici za odvojeno prikupljanje otpada.

Inicijativom ćemo omogućiti djeci mjesto gdje mogu odvojeno prikupljati otpad te isti reciklirati i kreativno se izraziti. Također planiramo doprinijeti edukaciji djece i odraslih o važnosti očuvanja okoliša, vrstama i načinima odvajanja otpada, zdravom načinu života, podizanju kvalitete života te ih potaknuti da isto primjene u svakodnevnom životu. I sve to kroz djeci najzabavniji način-kroz igru.

Kućica će, u budućnosti, biti korištena i za potrebe edukacije u provedbi „Zelenih izleta“ i drugih ekoloških radionica. Posjet Eko-info kućici je besplatan te je mogu koristiti sva zainteresirana djeca.