„Knine evo ti špine!“- uspješno dovršen još jedan projekt

Objavljeno: Petak, 04 Studeni 2022
Građani Knina i njegovi posjetitelji od sada imaju na raspolaganju pet javnih slavina s besplatnom pitkom vodom koje su dostupne na javnim površinama:
-u parku kod Trga Oluje preko puta Gradske uprave 
-u parku kod OŠ dr. Franje Tuđmana  Knin 
-kod OŠ Domovinske zahvalnosti Knin 
-kod SŠ Lovre Montija i Kralja Zvonimira Knin 
-kod Sportsko-rekreacijske zone Marunuša uz rijeku Krku. 
 
Riječ je o „kruni“ projekta „Knine, evo ti špine“ Ekološke udruge Krka Knin, financiranog uz podršku dm-a, temeljem odabira na natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje.  
 
Glavni ciljevi projekta su smanjenje upotrebe milijuna plastičnih boca te dostupnost pitke vode svim građanima. Osobito u vrijeme klimatskih promjena i vrućim ljetnim mjesecima kada se  pitanje vode stavlja u domenu javno-zdravstvenog globalnog  problema.
 
Zahvaljujmo još jednom svim partnerima u projektu koji su svojim nesebičnim angažmanom i podrškom pridonijeli realizaciji cijelog projekta, a posebno Gradu Kninu koji će nakon preuzeti održavanje špina i plaćati utroške vode na svim špinama.
 
Svi zajedno smo izrazito ponosni što se s ovim projektom Knin stavlja uz bok naprednim i mnogo bogatijim europskim gradovima koji vode računa o javnom zdravlju građana i problemu dostupnosti pitke vode.  Projekt „Knine, evo ti špine“ stoga ima i još jedan dugoročni cilj – a to je motivirati i poduprijeti druge čelnike gradova i općina da svojim građanima omoguće istu blagodat.