Aktivnosti projekta LjekoVITA budućnost

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2023

Drugi dio provedba projekta „LjekoVITA budućnost“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom „Domovinske zahvalnosti“ Knin i Veleučilištem "Marko Marulić" u Kninu napreduje odlično!

Tijekom čitave provedbe projektnih aktivnosti aktivno komuniciramo s partnerima te organiziramo partnerske sastanke.

Osmišljene su i održane 4 radionice za 88 učenika osmih razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“ na temu ljekovito bilje i održivi razvoj, cilj radionica bio je upoznati djecu s vrstama ljekovitog bilja, djelovanjem bilja, rastu, berbi i uzgoju istog. Radionica je završila razgovorom o mogućnostima primjene održivog razvoja kroz poučavanje i življenje.

Održane su 4 akcije prikupljanja, sušenja i pakiranja ljekovitog bilja za zainteresirane učenike i studente. Kroz akcije prikupljanja bilja pripremamo herbarije u slikama koji će biti trajno izloženi u kabinetu Veleučilišta te će služiti u edukativne svrhe sadašnjih i budućih generacija studenata.

Radionicu  izrade eko sapuna za učenike OŠ Domovinske zahvalnosti, održao je prof. Tomislav Svalina s Veleučilišta „Marko Marulić" u Kninu. Učenici  su naučili kako na jednostavan i brz način izraditi biljne sapune.

Akcije sadnje Eko vrtova su u tijeku, jedan vrt će biti posađen ispred OŠ „Domovinske zahvalnosti“, dok će drugi biti u plasteniku veleučilišta Marko Marulić koji će služiti studentima za praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina koje stječu tijekom studija. Vrt ostaje i budućim generacija za provedbu praktičnog rada.

 

Projekt „LjekoVITA budućnost“ sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja iznosom 101.666,67 kuna/13.493,49 te će njegova provedba trajati do 31.8.2023. godine.