Aktivnosti projekta "Misli globalno, djeluj ruralno!"

Objavljeno: Ponedjeljak, 15 Svi 2023

Provedba projekta „Misli globalno, djeluj ruralno!“ koji je financiran od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u suradnji i partnerstvu s Općinom Promina napreduje odlično!

Tijekom čitave provedbe projektnih aktivnosti aktivno komuniciramo s partnerima te organiziramo partnerske sastanke.

Osmišljeno je i održano 5 radionica za 10 mladih osoba s područja općine Promina (Radionice: „Ekološka poljoprivreda“, „Održivi razvoj i održivi turizam“, „Kako do EU sredstava“, „Poslovno planiranje“ i „Kako do EU sredstava“).

Održano je 12 individualnih savjetovanja za mlade osobe sve s ciljem jačanja njihovih  znanja i vještina potrebnih za zapošljavanje/samozapošljavanje te zadržavanja istih u ruralnim dijelovima. Također, osmišljeno je, tiskano i distribuirano 1500 brošura s informacijama o projektnim aktivnostima i mogućnostima za mlade te su iste podijeljene mladima s područja općine Promina. U tijeku je proces odabira mlade osobe za osposobljavanje.

Projekt „Misli globalno, djeluj ruralno!“ financiran je od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade iznosom od 90.000,00 kuna/11.952,19 eura te će njegova provedba trajati do 31.08.2023. godine. a trajanje samog projekta je 12. mjeseci.