Aktivnosti u sklopu obilježavanja #europske godine mladih

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Studeni 2022
U 2022. godini obilježava se Europska godina mladih u kojoj se želi ukazati na važnu ulogu mladih u izgradnji bolje, zelenije, uključivije i digitalnije budućnosti. Obilježavanje Europske godine mladih u Hrvatskoj koordinira Središnji državni ured za demografiju i mlade u partnerstvu s Agencijom za mobilnost i programe EU. Europska komisija pokrenula je posebnu podstranicu na Europskom portalu za mlade: https://youth.europa.eu/year-of-youth_hr

Na podstranici možete pronaći kartu #EYY2022 aktivnosti diljem Europske unije, o EU programima i mogućnostima za mlade te još puno zanimljivih i korisnih informacija.

U obilježavanje Europske godine mladih uključila se i Ekološka udruga „Krka“ Knin sa svojim međunarodnim volonterkama iz Njemačke i Francuske koje sudjeluju u projektu „NEDS“ sufinanciran od strane Europske unije u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti. Kako je ovo Europski tjedan smanjenja otpada organizirali smo aktivnosti pod nazivom „Reduce&Reuse&Recycle“ koja ima za cilj podići svijest građana o odvojenom sakupljanju komunalnog otpada, smanjenju stvaranja otpada, ponovnoj uporabi i recikliranju te ih potaknuti da djeluju prema konceptu #3R- Smanji, Ponovno upotrijebi i Recikliraj“.

Što je to „Zero waste“, kako kompostirati, što sa starom odjećom, kako volontiranjem možemo napraviti promjene u svojoj lokalnoj zajednici i diljem Europe, koje mogućnosti i prilike imaju mladi u EU, što je bioenzim te kako možemo promijeniti svoje svakodnevne navike i pridonijeti očuvanju okolišu i prirodi.

Što su pripremile međunarodne volonterke u ovom tjednu kao i odgovore na ova pitanja možete pronaći na sljedećim poveznicama:

Ako imate dodatnih pitanja, želite saznati više o mogućnostima u okviru programa Europskih Snaga Solidarnosti ili imate recepte za kuhanje bez otpada slobodno nas kontaktirajte na Facebook stranici ili Instagram profilu.

Hvala Vam na doprinosu u očuvanju okoliša i prirode!