Hrvatska volontira 2024- # Hvala što ste tu!

Objavljeno: Ponedjeljak, 20 Svi 2024

Ekološka udruga „Krka“ Knin se pridružila četrnaestoj po redu manifestaciji „Hrvatska volontira“ te će u periodi od 22 svibnja do 24. svibnja 2024. g. organizirati akciju prikupljanja plastičnih čepova za udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca. UOLL Čakovec prodajom prikupljenih čepova tvrtkama koje se bave recikliranjem plastike, prikuplja sredstva za liječenje svojih korisnika i nabavku skupih lijekova.

Ovom akcijom želimo potaknuti građane na solidarnost, aktivno uključivanje i doprinos zaštiti okoliša. U akciji će sudjelovati 2 međunarodnih volontera koji će izraditi i postaviti kutije za prikupljanje plastičnih čepova na području grada Knina u suradnji s drugim organizacijama i javnim ustanovama. Tijekom održavanja akcija međunarodni volonteri će informirati građane o važnosti i mogućnostima volontiranja.

Ovogodišnjom kampanjom „Hrvatska volontira” želi se podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije te pokazati kako volontiranje, kao horizontalna intervencija u društvu, utječe na stvaranje i razvoj različitih vrijednosti EU-a, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokracija, jednakost, vladavina prava i ljudska prava, ali i solidarnost.

Pozivamo građane da prikupe i donesu plastične čepove u Ekološku udrugu „Krka“ Knin, na adresi Tvrtkova 3, Knin u periodu od 22. svibnja do 24. svibnja 2024. g. (od 11 do 14 sati).

 

 „Aktivno sudjelujem za solidarnost”

 

Hvala na podršci i doprinosu u očuvanju okoliša!

#ESS

#Solidarnost

#Volontiranje

#Zaštitaokoliša

Više informacija o EU fondovima:
www.strukturnifondovi.hr

Donatori

  europska unija zajedno do fondova eu wEU strukturni investicijski fondoviUcinkoviti ljudski potencijali boja manji w                                                Logo opcina Promina                                                                  

 Agencija za mobilnost i programe EU European Solidarity Corps logo

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic  

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

                

 

Sponzori i donatori

ina logoOzujsko logo logotip zagrebacka pivovar