Knin dobio nove eko kutke i male parkove - ZZOD

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Studeni 2020

Uspješno završena provedba „školskih projekata“- srž šireg projekta „Znanje za održivo djelovanje“.

Planiranje navedene aktivnosti započelo je početkom prošle školske godine uključivanjem učenika OŠ „Domovinske zahvalnosti“ i SŠ „Lovre Montija“ u temu održivog razvoja. Potom su oni sami prenijeli naučeno svojim obiteljima, prijateljima i susjedima tj. široj zajednici.

Zajedno sa nastavnicima, članovima školskih timova, odabrali su teme za svoj školski projekt sa kojim će dati doprinos zajednici. U razradi i realizaciji školskih projekata pomogla im je i partnerska Ekološka udruga „Krka“.

OŠ Domovinske zahvalnosti se odlučila za izradu tri "Eko kutka" (kod dječjeg vrtića „Cvrčak“, udruge „Bartolomej“ i OŠ „Dr. Franje Tuđmana“), dok je SŠ Lovre Montija odlučila izraditi „Male parkove za velike snove“ kod POU, Doma za starije i nemoćne i u vrtu svoje škole. Svoje planove su predstavili spomenutim udrugama i institucijama kao i Gradskoj upravi, Turističkoj zajednici i Čistoći i zelenilu Knin, Narodnoj knjižnici.

Od svih su dobili nesebičnu podršku i pohavlu za ideje. Sve je po planu trebalo napraviti tokom proljeća, ali nas je omela Korona. Samo omela ali ne i spriječila. Eko kutke su osnovci zasadili i uredili na kraju prošle školske godine, a srednjoškolci su svoje male parkove zasadili i uredili na početku ove školske godine. Sve se može pogledati na spomenutim lokacijama koje su dobile svoje novo ruho.

Sve vezano uz prezentacije u javnosti i istraživanja uz ove teme nalazi se na službenim stranicama obiju škola.

Čestitamo učenicima i školama na realiziranim školskim projektima, građanima želimo da uživaju u sadržajima koje su učenici napravili.

  

Više o kninskom dijelu projekta ZZOD POGLEDAJTE i na nasim stranicama.

Osmišljavanje i provedba školskih projekata Eko kutak u našem gradu i Mali parkovi za velike snove provode se u sklopu projekta „Znanje za održivo djelovanje“ čiji je nositelj udruga Zelena Istra, a partneri su Ekološka udruga „Krka“ Knin i Centar za mirovne studije te partnerske škole iz Pule: OŠ Monte Zaro, OŠ Šijana, OŠ Kaštanjer, Gimnazija i partnerske škole iz Knina: OŠ Domovinske zahvalnosti i SŠ Lovre Montija. Projekt se provodi i financira  u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje kojeg sufinancira Ured za udruge Republike Hrvatske

 

program sufinancira vlada RH

mzo long