Započela provedba projekta "Znanjem do zaposlenja"

Objavljeno: Utorak, 23 Travanj 2019
Prema odluci Ministarstva rada i mirovinskog sustava dana 26.ožujka 2019. potpisan je ugovor za projekt pod nazivom „Znanjem do zaposlenja“ u sklopu programa „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza lll“.
 
Projekt će se provoditi naredne dvije godine te će se kroz isti  osposobiti 40 osoba za zanimanja: mljekar/sirar, uzgajivača goveda i proizvođača mlijeka, pčelar, turistički vodič i voditelj turističke poslovnice, varioc/zavarivač REL aparatom i monter solarnih sustava.
 
Projekt će se provoditi na području općine Gračac (uključujući Lovinac i Udbinu) te gradova Knina i Obrovca.
 
Korisnici projekta, osim osposobljavanja, imaju na raspolaganju i individualno savjetovanje i mentorstvo od strane mentora i voditelja aktivnosti ispred udruga uključenih u projekt. Kroz mentorstvo će se korisnicima pružati pomoć pri pisanju zamolbi i životopisa, poslovnih planova ili prijava za korištenje mjera ruralnog razvoja.
 
Cilj projekta je povećana zapošljivost najranjivijih skupina na tržištu rada kako je definirano županijskim strategijama za razvoj ljudskih potencijala kroz edukaciju, savjetovanje i posredovanje
 
Ciljna skupina su nezaposlene osobe pripadnici ranjivih skupina i to: dugotrajno nezaposleni, žene, hrvatski branitelji, članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata, djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida, djeca dragovoljaca Domovinskog rata, osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, mladi i osobe starije od 50 godina te pripadnici ostalih ranjivih skupina.
 
Nositelj projekta je udruga „Prospero“ iz Gračaca dok su partneri Ekološka udruga „Krka“ Knin i Ekološka udruga „Zrmanja“.
 
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je: 976.550,00 kuna.
 
 
 
                                                                                                      
 
 
 

Donatori

                                                   Općina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"         

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

          Mreža Zelenih telefona 

 

Sponzori