Edukativno ekološke radionice za kninske vrtiće

Objavljeno: Četvrtak, 22 Listopad 2020

U sklopu projekta "Eko kućice za igračke" Ekološka udruga „Krka“ Knin održala je 5 edukativno ekoloških radionica za djecu na kojima je sudjelovalo 64 djece. Radionice su održane za djecu iz DV Cvrčak, DV Tratinčica, DV Maslačak, DV Visibaba i DV Radost. Projekt se provoditi na području grada Knina u trajanju od 8 mjeseci. Donatori projekta su Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Šibensko-kninska županija.

Na radionicama vrtićka djeca upoznala su se sa značenjem pojma ponovna uporaba predmeta i igračaka, što je to otpad - a što je smeće, što se može ponovno uporabiti, kako sami mogu doprinijeti očuvanju i zaštiti okoliša, načinima ponovne uporabe predmeta i igračaka (razmjenjuj i daruj) te i drugim mogućnostima kako mogu zbrinuti svoje igračke. Djeca su se upoznala i sa primjerima iz prakse zbrinjavanja i ponovne uporabe Ekološke udruge „Krka“. Riječ je o projektima „Eko knjižnica igračaka“ i „Eko kućica za knjige“ koji se dugi niz godina uspješno provode na području grada Knina, Šibensko-kninske županije i šire.

U sklopu radionice djeca su oslikavali platnene vrećice tekstil flomasterima. U galeriji fotografija pogledajte kakve su nam ostavili poruke.

 

 fond za zastitu okolisaSibensko kninska zupanija Logo