LjekoVITA budućnost ide dalje!

Objavljeno: Srijeda, 05 Travanj 2023

Provedba projekta „LjekoVITA budućnost“ koji je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja  u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom „Domovinske zahvalnosti“ Knin i Veleučilištem Marko Marulić u Kninu napreduje izvrsno!

Tijekom  provedbe projektnih aktivnosti aktivno komuniciramo s partnerima te organiziramo partnerske sastanke.

Osmišljene su i održane 4 radionice za 77 učenika četvrtih razreda OŠ „Domovinske zahvalnosti“ na temu izrade suvenira od ljekovitog bilja, a cilj radionica bio je upoznati djecu s vrstama ljekovitog bilja, izradi suvenira od istog te poticanje kreativnog izražavanja oslikavanjem platnenih vrećica.

Održane su 2 radionice za 2 studenta-volontera s ciljem jačanja predavačkih i radioničkih kapaciteta samih studenata kako bi stekli znanja i vještine za provedbe radionica i za rad s djecom osnovnoškolske dobi. 

U projekt su uključena četiri volontera s Veleučilišta Marko Marulić koji sudjeluju u provedbi radionica, pripremi prezentacija, materijala i opreme potrebnih za provedbu, te u osmišljavanju promotivnih aktivnosti za web.

Osmišljeno je i u tijeku je distribucija 2000 komada brošure o održivom razvoju i ljekovitom bilju za edukativne potrebe, ali i potrebe promocije projekta te zdravog i održivog načina života. Brošura će biti podijeljena studentima i učenicima projektnih partnera, te široj javnosti.

Nabavljena je oprema i materijali za provedbu projekta i projektnih aktivnosti koje će se realizirati u skorije vrijeme.

 

Projekt „LjekoVITA budućnost“ sufinanciran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja iznosom od  101.666,67 kuna/13.493,49 eura te će njegova provedba trajati do 31.8.2023. godine.
 
OS-Domovinske-zahvalnosti-v2-transparent.png