Zelena čistka 2019.

Objavljeno: Srijeda, 03 Travanj 2019
Želite učiniti nešto dobro za sebe, svoju djecu i prirodu. Imamo odličan prijedlog za Vas. Uključite se u akciju čišćenja okoliša  „Zelena čistka“!
Akcija će se održati dana 13.04.2019. s početkom u 10 h u Čitluku, Kneževići-Čolaci.
 
Zelena čistka je zajednička jednodnevna akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u sklopu globalnog pokreta Let's do it!.
 
Prošlogodišnja akcija okupila je preko 50.000 volontera, postavši time najveća ekološka akcija u Hrvatskoj. Postani i ti dio veće priče, jer ćemo 13. travnja pridružiti akciji Lets Clean Up Europe!, dok ćemo se 21. rujna pridužiti volonterima iz preko 100 zemalja svijeta i time proslaviti World Cleanup Day (Svjetski dan čišćenja). 
Cilj je nedvosmislen i jednostavan: da kroz druženje i entuzijazam očistimo Lijepu našu te da promijenimo odnos pojedinaca i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi. Svi imaju znanja i vještine kojima mogu doprinijeti najambicioznijoj akciji čišćenja u Hrvatskoj, kao i u svijetu!
 
Stoga pozivamo sve zaljubljenike u prirodu, sve građane dobre volje koji su svjesni važnosti očuvanja okoliša da se i ove godine pridruže ovoj akciji u sklopu globalnog pokreta „World CleanUpDay“.
 
Ovogodišnju Zelenu čistku  u  Promini, organizira  Općina Promina u suradnji s Ekološkom udrugom „Krka“ Knin, novoosnovanom udrugom Balkan Imperium iz Knina i DVD Promina.
 
Svim  sudionicima akcije  Općina Promina  će osigurati rukavice i vreće za akciju  te osvježenja i sendviče.  
 
U suradnji s lokalnom tvrtkom Eko Promina d.o.o sav prikupljeni otpad će biti  propisno, sukladno  Zakonu odvojen i zbrinut.  
 
Za sve dodatne informacije najljepše Vas molimo da kontaktirate Antu Čupića na mobitel: 099/887-4822.
 
Hvala Vam na doprinosu u zaštiti okoliša i prirode! 
 

Donatori

                                                  Logo opcina Promina                                                                  

 

 

Partneri

                   Općina Kistanje       Srednja škola Lovre Montija Knin                     

Osnovna škola "Domovinske zahvalnosti"          Logo opcina Promina  Logo veleuciliste Marko Marulic

 

Ekološka udruga Krka Knin je član

        

 

Sponzori